EN


   
Gastenboek
NL database       Flag

Laatste update:
May 05, 2014 - 11:29
( 43 sites )   

Valid HTML 4.01 Transitional


© 2005 - 2012
The Netherlands
 Gebruik
Sluit een scanner aan op de lijn- of microfoon-ingang van de geluidskaart, stem af op een datakanaal, en TrunkView toont de berichten die door de Trunking System Controller worden uitgezonden.

Wanneer een gebruiker van het netwerk een spraakverbinding wil maken, zal de Trunking System Controller een gesprekskanaal (verkeerskanaal) aan die gebruiker toewijzen. Deze 'Ga naar verkeerskanaal' (GTC) actie wordt door TrunkView onderschept, en het toegewezen kanaal zal in het 'Voice channels' venster, samen met de (berekende) frequentie, worden getoond.

Op deze manier kunnen verkeerskanalen, die bij een bepaald data-kanaal horen, vrij gemakkelijk gevonden worden: laat TrunkView het data-kanaal monitoren en de toegewezen verkeerskanalen zullen worden getoond.


PC aansturing
Het is nog leuker als een scanner wordt gebruikt die via RS232 bestuurd kan worden:

Bij een 'Ga naar verkeerskanaal' bericht stemt TrunkView de scanner af op het verkeerskanaal, het gesprek kan beluisterd worden, en aan het eind van het gesprek, zal de scanner weer afgestemd worden op het data-kanaal!

AOR, Icom, Realistic, Uniden en Yaesu (zend)ontvangers worden ondersteund. Kijk op deze pagina voor een volledige lijst van compatibele (zend)ontvangers.


Trunking System Controller
De Trunking System Controller (TSC) is het basis-station dat alle besturings-intelligentie (hard- en software) aan boord heeft, die nodig is om het trunking systeem volgens de MPT1327-standaard te laten werken.
Het wordt aangeduid als 'data-kanaal'.
Afspelen:
De TSC fungeert als intermediar wanneer twee gebruikers met elkaar in contact willen komen. Het controleert de beschikbaarheid van gebruikers, stuurt berichten (door), brengt verbindingen tot stand.


De scanner op de computer aansluiten
De 'speaker out' van de scanner wordt aangesloten op de lijn-(of microfoon)ingang van de geluidskaart.

Diagram

Het volume is niet kritisch, maar moet niet te laag zijn. Op ongeveer één derde van het bereik is goed.
Als een RS232-bestuurbare scanner gebruikt wordt, dan ook de seriële kabel aansluiten.

Powered by PHP